Tlakovci za urejeno okolico

Urejena okolica je za večino Slovencev izredno velikega pomena. Oblikovalci in projektanti urejanja okolice imajo iz leta v leto več dela in večje zahteve. In mnogi med njimi vam bodo priporočali izbor tlakovcev, raje kot asfalta ali peska.

Zakaj tlakovci?

Če se odločite za tlakovce, lahko izbirate izmed mnogimi oblikami posameznih tlakovcev, lahko izbirate barvo po svoji želji in lahko izberete enega izmed mnogih čudovitih vzorcev, ki jih naredijo s pomočjo različnih vrst in barv tlakovcev. Da boste lažje izbrali, vam priporočamo ogled spodnje galerije slik, kjer lahko vidite koliko različnih oblik lahko naredite s tlakovci.

Samo vzdrževanje je bilo včasih težje kot danes. Danes so tlakovci izredne kvalitete, imajo tudi že možnost posebne zaščite, ki zapolni prostore na tlakovcu, kar onemogoča nabiranje umazanije. Vmesni prostori so bili včasih zapolnjeni z zemljo, peskom ali mivko, zato se je zasadilo mnogo trav in pleveli. Danes raje polagajo tlakovce na predhodno položen beton, ki onemogoča samo-zasaditev pleveli in trav.